Yüzyıllardır insanoğlunun temel besin kaynağı olan et, günümüzde yenmemeye başlanan bir besin. Doğal yaşamdan iyice uzaklaştığımız günümüz şehir yaşantısında tüm besinlerin hazır ve üretimden çok tüketime dayanan bir üretim sürecinden geçtikten sonra midemize inmesi bizi et gibi, pişirilmesi kolay ve doyurucu besinler karşısında tüketici durumunda bırakıyor. Çok eskilerden edindiğimiz "üretici" sıfatına yeniden kavuşmak, ideolojiye dönüşen vejetaryen yaşam tarzının ilk çıkış noktalarından biri belki de.
İlk insanlar yaşamlarını sürdürebilmek için o zamana dek ana besinleri olan meyve, sebze ve kuruyemişi bulamadıkları için son buzul çağında et yemek zorunda kalmışlardır. İşte vejetaryenliğin İnka Uygarlığından Mısır'a, Yunan filozoflarından Taoculuğa, Budistlere dek geniş bir yelpazeyi içine alan öyküsü o günlerde başlar.
Blogumuzda vejeteryan nedir, vejeteryan yemekleri, vejeteryan diyeti, vejeteryan yemek tarifleri ve benzeri konularda bilgiler bulabilirsiniz.