Soya Fasulyesi Ürünleri

Soya fasulyesi ürünleri yüksek protein içerikleriyle vejetaryenler için vazgeçilmez bir besindir. Soya sütü kolay sindirilir, süt yerine kullanılabilir ve süte alerjisi olanlara önerilebilir. Ayrıca tatlılarda ve muhallebilerde de kullanılabilir. Soya sütünün tarifini tofu tarifi içinde bulabilirsiniz. Tofu, soya peyniridir. Protein, demir, kalsiyum, B vitaminleri bakımından zengindir ve çok az kalori, çok az doymuş yağ içerir. Kolestrol hiç içermez. Et, balık ve süt ürünleri yerine besleyici değerleriyle kolaylıkla kullanılabilir. Çin ve Japon Mutfağında marine edilerek, kavrularak, kızartılarak, soslara katılarak, çorba ve burger tariflerine eklenerek her kılığa sokulabilen bir malzemedir.

Yumuşak tofu püre, dip ve soslarla kullanılabilir. Tetrapak kutularda satılanlar kutu açılmadan, oda sıcaklığında 6 ay dayanabilir. Kutu açıldıktan 2 gün sonra tüketilmelidir.

Sert tofu, sert bir peynir gibi kullanılabilir. Suya batırılmış olarak buzdolabında bir hafta dayanır. Vakumlu kutularda satılanlar, kutu açılmadan 3-4 hafta tazeliğini korur. Tofu derindondurucuda saklanabiliyor olmasına rağmen görüntüsü ve kıvamı korkunç derecede değişir. Derin dondurucudan çıkardıktan sonra fazla suyunu almak için elinizde sıkın.