Ekşili-Üçlü Baklagil Salatası Tarifi

Ekşili-Üçlü Baklagil Salatası malzemeleri

1 bağ taze soğan, küçük küçük doğranmış
1 bardak buharda pişirilmiş bezelye
1 bardak haşlanmış barbunya
1 bardak haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı fındıkyağı
1 diş sarmısak, dövülmüş
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı yabani kekik
100 g kültür mantarı
2 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı portakal suyu
tuz-karabiber

Mantar dışındaki tüm sos malzemelerini iyice karıştırın. Mantarı çok ince dilimleyin, sosa ekleyin. Mantarın lezzeti çekmesi için 30 dakika sosu bekletin.

Barbunya, nohut, bezelye ve soğanı harmanlayın. Salatanın üstüne sosu gezdirerek servis edin.

Fındıkyağı Fiskobirlik aracılığıyla dağıtılıyor.

6-8 kişilik