Cevizli Turta

Cevizli Turta Tarifi

1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı rende portakal kabuğu
1/2 bardak şeker
1/2 tatlı kaşığı anason
1/2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1/3 bardak şeker
1/4 bardak esmer şeker
125 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
2 bardak un
200 ml krema
3 büyük yumurta sarısı, dövülmüş
300 g ceviz, kıyılmış, kavrulmuş
5 yemek kaşığı bal

Hamuru yapmak için un, şeker, tuz ve portakal kabuğunu harmanlayın. Tereyağını parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı gibi görünene kadar yedirin. Yumurta sarılarını çatalla karıştırarak hamura yedirin. Hamuru elinizle yuvarlayıp plastik folyoya sarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.

Fırını 200º C'ye ısıtın. Hamuru 6 parçaya bölün, her parçayı 15 cm çapında açın. 10 cm çapında dibi çıkabilen turta kalıplarına yerleştirin. Hamuru turta kalıbının dibine yerleştirin, kalıbın kenarlarını hamurla kaplamaya özen gösterin. Turtanın içini hazırlayacağınız sürede hamurları buzdolabında bekletin.

Kremayı, şekeri, esmer şekeri, balı, portakal kabuğunu ve anasonu orta ısıda şeker eriyini kadar ısıtın. Ateşin altını açın, karışım kaynayıp rengi hafif esmerleşene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Ateşten alıp cevizleri ilave edin.

Fırın tepsilerine turta kalıplarını yerleştirin, iç malzemeyi kalıplara paylaştırın. Yaklaşık 20 dakika hamur altın sarısı olanakadar fırınlayın. 5 dakika fırında bekletin. Kalıplar hala sıcakken turtayı içinden çıkarın. Sıcakken veya oda ısısındayken servis edin.

6 Kişilik