Keçi Peynirli Salata ile Patates Mücveri Tarifi

Keçi Peynirli Salata ile Patates Mücveri Malzemeleri:

1 diş sarmısak, ince kıyılmış
1 küçük soğan, ince kıyılmış
1 yemek kaşığı balzamlı sirke
1/2 tatlı kaşığı Dijon hardalı
2 büyük patates, soyulmuş, rendelenmiş
200 g keçi peyniri, ufalanmış
3 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
karışık yeşillik
kıyılmış maydanoz
pişirmek için zeytinyağı
tuz

Sirke ve hardalı küçük bir kapta çırpın. Azar azar zeytinyağını ilave edin. Soğan ve sarmısağı ekleyin. Tuzlayıp biberleyin. Yeşillikleri büyük bir kaba alın, bekletin.

Patatesleri elinizde sıkıp mümkün olduğu kadar fazla sularını çıkarın. Sıktığınız patatesleri büyük bir kaba alın. Tuz biber ekleyin.

Kalın dipli bir tavada 1 yemek kaşığı yağı orta hararetli ateşte ısıtın. 1/3 bardak dolusu patatesi düzgünce tavaya dökün, spatula ile üzerini düzeltin, bardak ağzı çapında daireler haline getirin. Bu şekilde tavaya dört mücver dökün, her mücverin üzerine keçi peynirinin çeyreğini düzgünce serpeleyin. Üstlerine biraz kıyılmış maydanoz koyun. Mücverlerin üzerine aynı miktarda patates koyup aradaki peynirle iyice yapıştırın. Üstlerini spatulayla hafifçe bastırın. Mücverin altı esmerleşene kadar yaklaşık 6 dakika orta hararetli ateşte pişirin. Tavaya bir kaşık yağ ekleyip mücverleri çevirin. Yaklaşık altı dakika daha pişirin.

Yeşillikleri sosla karıştırın. Her tabağa biraz salata, bir parça mücver alıp servis edin.

4 kişilik