Mevsimlik Vejeteryan Tadımı

Mevsimlik Vejetaryen Tadımı Malzemeleri

1 bağ ıspanak
1 domates
1 hindiba
1 kereviz
1 kırmızı biber
1 sarı biber
1 yumurta
10 g. soya filizi
2 arpacık soğanı
2 havuç

2 kırmızı soğan
2 patlıcan
20 g. karışık yeşillik
20 g. parmesan peyniri
3 kabak
50 g. domates sosu
6 adet taze fasulye
Çörek out
Kırmızı şarap
Kurutulmuş yosun(seaweed)
Sıvıyağ
Soya sosu
Susam, susam yağı
Tuz, karabiber, kekik

1 patlıcan, 1 domates ve 1 kabak yuvarlak olarak ½ cm eninde doğranır. Kabak ve patlıcan ayrı kaplarda tuz, kekik, biber ve yağ ile marine edilir ve 175°C fırında 10 dakika pişirilir. Piştikten sonra sırasıyla patlıcan, domates, kabak, domates sosu ve parmesan üst üste dizilir. Aynı şekilde ikinci kat da dizildikten sonra fırında 10 dakika pişirilir. 2 kırmızı soğan dilimlenir. Kırmızı şarap eklenir ve 200°C'de 30 dakika pişirilir, havuç ve 1 kabak dilimlenir, fasulyenin yarısı uzun uzun doğranır, kaynar suda haşlanır. Tavaya sıvıyağ konulur. Kabak, havuç, fasulye ve soğan atılıp sote edilir ve soya sos eklenir. 1 havuç, 1 kabak, kereviz ve kalan fasulyeler uzun şekilde doğranır. 1 bağ ıspanak yaprağı ayrılır ve kaynar suda haşlanır. Sebzeler soğuduktan sonra tuz, biber eklenir. Düzgün bir biçimde yosuna sarıldıktan sonra yumurtaya batırılır ve susam-çörekotu karışımına bulanır. Bol yağda kızartılır. Kırmızı biber, sarı biber, 1 patlıcan, arpacık soğan büyüklüğünde doğranır ve arpacık soğanla birlikte şişe takıldıktan sonra ızgarada pişirilir. 1 bağ ıspanak yaprağı, hindiba ve karışık yeşillik büyük büyük doğranır. Soya filizi, susamyağı ve susamla sote edilir.

2 kişilik zdırın, doğradğınız mantar, biber, sarmısak, kapariyi 3-4 dakika veya yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kızartın. Ateşten alın, ekmek kırıntısı, kekik, limon suyu, susamı ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın.

Tepsiye dizdiğiniz mantarları bu karışımla doldurun. 10-15 dakika önceden 180º C ısıtılmış fırında pişirin.

Sos malzemelerini iyice karıştırın, fırından yeni çıkmış mantarlarla birlikte servis edin.

Mantarları fırında pişirmek yerine 4-5 dakika önceden ısıtılmış fırın ızgarasında pişirebilirsiniz.

4 kişilik