Bu tarifle 16 kıtır yapabilirsiniz.
1 1/2 bardak un
1 1/4 bardak şeker
175 g tereyağı veya margarin
2 büyük yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 bardak damla çikolata
1 bardak kıyılmış fındık
Fırını 170º C'ye ısıtın. 1 bardak un ve 1/4 bardak şekeri karıştırın. 125 g tereyağını küçük parçalara bölün, una karıştırın. Ekmek kırıntısı gibi görününceye kadar elinizde veya mutfak robotunda karıştırın. 20 cmlik kare fırın kabına dökün, kenarları esmerleşene kadar yaklaşık 15 dakika fırınlayın.
Harcı yapmak için kalan tereyağını eritin, soğutun. Kalan şeker, kalan un, yumurta ve vanilya ile büyük bir kabın içinde harmanlayın. Çikolata damlaları ve fındıkları ekleyin, karıştırın.
Harç malzemesini fırından çıkardığınız ılık tabanın üstüne yayın. Esmerleşene kadar, yaklaşık 50 dakika fırınlayın. Ortasına batırdığınız temiz bıçak üstünde birkaç kırıntı ile çıkmalıdır. Soğumasını bekleyip 16 kare parçaya bölün. (1 gün önceden hazırlayıp hava almayan bir kabın içinde, oda ısısında saklayabilirsiniz.)