Otlu peynir Van ve Siirt'in çok ünlü bir peynir çeşididir. Alırken sararmamış olmasına dikkat edin. İçindeki ot miktarı az veya çok olan çeşitleri vardır.
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/3 bardak krema
2 diş sarmısak, dövülmüş
200 g otlu peynir
500 g mantar
Fırın 220º C'ye ısıtın. Mantarları nemli bezle silerek temizleyin. Büyük olanları dörde, küçük olanları yarıya bölün. Otlu peyniri ufalayın.
Tereyağını köpürünceye kadar ısıtın. Mantarları esmerleşinceye kadar harlı ateşte sote edin. Sarmısağı ekleyip biraz kızartın. Kremayı ilave edin, kısık ateşte krema koyulaşıncaya kadar yaklaşık 4 dakika kaynatın. Tuzlayıp biberleyin, iki küçük güvece paylaştırın.
Mantarların üzerine peyniri serpiştirin. Fırının orta rafında peynir eriyinceye kadar 5-10 dakika pişirin.
2 kişilik