Mantar Dolması Malzemeleri
1 bardak yoğurt
1 çarliston biberi
1 diş sarmısak, dövülmüş
1 tatlı kaşığı kekik
10 ml kapari
10 ml zeytinyağı
15 ml limon suyu
15 mg susam
15 ml tahin
2 diş sarmısak, dövülmüş
40 g kepekli ekmek kırıntısı
500 g iri mantar
kırmızı toz biber
tuz-karabiber
Mantarların bir avuç kadarını ayırın. Diğerlerininin saplarını çıkarın, Buharda 3-4 dakika hafif yumuşayana kadar pişirin. Yuvarlak kısımları alta gelecek şekilde fazla derin olmayan bir fırın kabına dizin.
Ayırdığınız mantarları, biberi küp küp doğrayın. Yağı kızdırın, doğradğınız mantar, biber, sarmısak, kapariyi 3-4 dakika veya yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kızartın. Ateşten alın, ekmek kırıntısı, kekik, limon suyu, susamı ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın.
Tepsiye dizdiğiniz mantarları bu karışımla doldurun. 10-15 dakika önceden 180º C ısıtılmış fırında pişirin.
Sos malzemelerini iyice karıştırın, fırından yeni çıkmış mantarlarla birlikte servis edin.
Mantarları fırında pişirmek yerine 4-5 dakika önceden ısıtılmış fırın ızgarasında pişirebilirsiniz.
4 kişilik